Nyitólap  |  Kapcsolat  |  Szakmai oldalak  |  Sajtószoba  
  EN  |  DE  |  HU        
|    Kultúra    ||||
    Múzeumok    |    Galériák    |    Egyedi kiállítóhelyek    |    Zene, tánc, színház    |    Tematika    |    Szeretem Budapestet    
    F?oldal        Kultúra    
Zene, tánc, színház


Művészetek Palotája

 

Zene, tánc, színház

A hagyományőrző és a kísérletező, a klasszikus és az opera, a tánc, a jazz, a világzene és a képzőművészet itt egyszerre, egymással termékeny kölcsönhatásban van jelen. S éppúgy nyitva áll világsztárok, mint feltörekvő tehetségek előtt! A FIABCI-közönségdíjjal is elismert, 2005-ben megnyílt kulturális központban található a Bartok Béla Nemzeti Hangversenyterem, a Fesztivál Színház és a Ludwig Múzeum. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja a közönségnevelést, minden vasárnap megrendezi a Cifra Palota gyermekprogramot és számos ifjúsági koncertet ad.

 

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. 

Telefon: +36 1 555 3005, http://www.mupa.hu/

 

 

MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ

 

Zene, tánc, színház

Az Operaház nemcsak Budapest egyik legjelentősebb műemléke, hanem a háromszáz éves múltra visszatekintő magyar operajátszás első számú intézménye. Az Operaház nemzetközi presztízsét, művészeti aranykorát az 1888-ban kinevezett igazgató, Gustav Mahler teremtette meg. Az azóta eltelt évtizedeket a történelem viszontagságai ellenére mindvégig a zenei igényesség és a magas művészi színvonal fémjelezte, repertoárján magyar és nemzetközi művészek opera- és balettelőadásaival. Az épületbejárás lehetőségeiről és az aktuális műsorról az intézmény honlapján tájékozódhat.

 

1061 Budapest, Andrássy út 22.

Telefon: + 36 1 814-7100, http://www.opera.hu/

 

 

Zeneakadémia

 

Zene, tánc, színház

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola világhírű intézmény, nemcsak a felsőfokú zenei és művészképzést szolgálja, hanem a fővárosi koncertélet központja is. 1907-ben készült el mai, szecessziós épülete, amely a legdíszesebb enteriőr ebben a stílusban Budapesten. Ennek megőrzése érdekében az épület jelenleg felújítás alatt áll, nem látogatható! A kivitelezés tervezett befejezése: 2013. tavasz.

 

 

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Telefon: +36 1 342-0179, http://www.lfze.hu/

 

 

Millenáris

 

Zene, tánc, színház

Az egykori Ganz Ábrahám vasöntödéjéből kialakított kulturális park a főváros legkomplexebb szabadtéri és fedett építészeti együttese. A kulturális komplexum két épülete a Teátrum és Fogadóépület gyakori helyszíne a legkülönbözőbb műfajú zenei és táncelőadásoknak. Itt található többek között a Csodák Palotája is. Egy séta a tavakkal gazdagított parkban felér egy felüdüléssel.

 

 

1024 Budapest, Lövőház u. 39.

Telefon: + 36 1 438 5312, http://www.millenaris.hu/

 

 

BUDAPEST JAZZ CLUB

 

Zene, tánc, színház

Az intézmény 2012. júliusban bezárt! Ha beleszagolnánk a hazai jazz életbe, legjobb, ha ezt a BJC-ben tesszük. Kétszintes, három koncert teremmel rendelkező jazz központ a Nemzeti Múzeum kertjének tövében. Bár a magyar jazz szelekció is nemzetközi színvonalú, sokszor belefuthatunk külföldi világsztárok koncertjébe is a klubban. Jó hangulatú, elegáns, de kicsit sem modoros helyszín, baráti árakkal és feledhetetlen spontán jam session-ökkel.

 

 

1088 Budapest, Múzeum utca 7.

Telefon: + 36 1 267 2610, http://www.bjc.hu/

 

 

Budai Vigadó – Hagyományok Háza

 

Zene, tánc, színház

A Kárpát-medence néphagyományának éltetésére létrehozott intézmény. Együttese a Magyar Állami Népi Együttes, melynek hivatása a magyar nyelvterület néptáncainak és népzenéjének a gyűjtése, életben tartása és színpadi formában történő továbbadása. Előadásaikon az autentikus magyar népzenén és néptáncon át a világzenéig és látványszínházig minden megtalálható. A gazdag repertoár a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte: hat évtizedes fennállása alatt  a világ 50 országának színpadán lépett fel, és több mint 8 millió néző elismerését vívta ki. Online jegyfoglalás: www.ticket.info.hu

 

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Telefon: +36 1 201 3766, http://www.hagyomanyokhaza.hu/

 

 

Fonó Budai Zeneház

 

Zene, tánc, színház

Állandó fellépő helyszíne a magyar népzene és néptánc legjobbjainak, jazzelőadóknak, illetve a kísérleti jellegű műfajok képviselőinek. Átfogóan mutatja be a hazai és közép-európai folk képviselőit, de nem csak szórakozóhely, egyben Budapest egyik legfontosabb lemezkiadója is. A lemezek a helyszínen és a webboltban is elérhetőek.

 

 

 

 

1116 Budapest, Sztregova u. 3.

Telefon: +36 1 206 5300, http://www.fono.hu/

 

 

Nemzeti Táncszínház

 

Zene, tánc, színház

A magyar táncművészeti előadások teljes spektruma megtalálható a folklórtól a klasszikus balettig, a kortárs táncszínháztól az utcai break-táncig. Az épület Buda első kőszínháza volt, a magyar nyelvű színjátszás bölcsője, Beethoven egykori koncerthelyszíne. Nyári koncerthelyszíne az épülethez tartozó Karmelita udvar.

 

 

 

 

1014 Budapest, Színház u. 1–3.

Telefon: +36 1 457 0848, http://www.dancetheatre.hu/

 

 

Budapesti Operettszínház

 

Zene, tánc, színház

A Csárdáskirálynő operettől, a Rómeó és Júlia musicalig fülünkben csengenek az itt hallható slágerek. Az operett, az egyik leginkább szórakoztató zenei műfaj fénykorát a századfordulón élte, s Kálmán Imre és Lehár Ferenc jóvoltából a műfaj részben magyarnak is tekinthető. A színházban a tradicionális értékeket a megújult, de nagy hagyományú operett-játszás, a modernitást pedig a musicalek jelentik.

 

 

1065 Budapest, Nagymező u. 17.

Telefon: +36 1 472 2030, http://www.operettszinhaz.hu/

 

 

MADÁCH SZÍNHÁZ

 

Zene, tánc, színház

A Madách Színház musical repertoárja rendkívül színes: Webber klasszikusaitól kezdve (pl. Macskák, Az Operaház Fantomja, József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát, Jézus Krisztus Szupersztár) a világszerte ismert sikerdarabokon át (pl. Spamalot, Mary Poppins), egészen a magyar alkotásokig (pl. Én, József Attila, Csoportterápia) láthat musicaleket a közönség. Minden előadás alatt angol nyelvű felirat olvasható.

 

 

1073 Budapest, Erzsébet krt. 31.

Telefon: +36 1 478 2000, http://www.madachszinhaz.hu/

 

 

MARGITSZIGETI ÉS VÁROSMAJORI SZABADTÉRI SZÍNPAD

 

Zene, tánc, színház

Amikor bezárnak a kőszínházak, nyit a Szabadtéri Színház. A városmajori, és a szigeti helyszínekhez idéntől csatlakozik a Margit-szigeti víztorony is. Az évről évre itt megrendezett Budapesti Nyári Fesztiválon táncos darabok, musicalek és zenés előadások kerülnek színpadra.

 

 

 

 

XII., Városmajor, Telefon: +36 1 375 5922, http://www.szabadter.hu/ és

XIII., Margitsziget, Telefon: +36 1 340 4196, http://www.szabadter.hu/

 

 

Duna Palota

 

Zene, tánc, színház

Egy igazi turistacsalogató koncertterem a Belváros új sétálóutcás negyedében. Komolyzenei és táncszínházi előadások helyszíne, és a Duna Művészegyüttes, illetve a Duna Szimfonikus Zenekar otthona. Az épület néhány lépésnyire található mind a Bazilikától, mind a Duna-parttól.

 (www.ticket.info.hu) +36 1 317-1377, +36 1 317-2754

 

 

 

1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

Telefon: +36 1 235 5500, http://www.dunapalota.hu/

 

 

Óbudai Társaskör

 

Zene, tánc, színház

A Társaskör ad otthont a Budapesti Vonósoknak, a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak, az Auer Vonósnégyesnek és a Budapest Ragtime Bandnek. Nyári estéken pedig a hangulatos gesztenyefás kertben színház, sanzonest, klasszikus és szalonzene, ragtime és bigband koncertek váltják egymást.

 

 

 

 

1036 Budapest, Kiskorona u. 7.

Telefon: +36 1 250 0288, http://www.obudaitarsaskor.hu/

 

 

Olasz Kultúrintézet

 

Zene, tánc, színház

Az intézet 500 férőhelyes nagyterme állandó helyszíne klasszikus zenei koncerteknek, a Budapesti Tavaszi Fesztivál hangversenyeinek és a minden év első napján megtartott Újévi Koncertnek.

 

 

 

 

 

 

1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.

Telefon: +36 1 483 2040, http://www.iicbudapest.esteri.it/

 

 

Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

Zene, tánc, színház

Az üresen álló ipari épületekbe betelepülő művészeti központoknak, kulturális intézményeknek évtizedekre visszanyúló hagyománya van Európa nyugati felében. Magyarországon a Trafó volt az első ilyen, ma az a hely, ahol táncról, színházról, képzőművészetről, irodalomról, zenéről szól az élet.

 

 

 

 

 

1094 Budapest, Liliom u. 41.

Telefon: +36 1 215 1600, http://www.trafo.hu/

 

 

RAM Colosseum

 

Zene, tánc, színház

A világ tíz legjobb tánctársulata közé sorolt ExperiDance állandó székhelye. Közönségszínház, ami igyekszik elvonatkoztatni a zárt műfaji profiloktól.Világhírű musicalek, vígjátékok, show-k, koncertek bemutatójának otthona, ahol helyet kap a tánc, az ének, a próza, a komoly- és könnyűzene, valamint a cirkusz világa. Ám ennél is több! Multifunkcionális nagytermének kuriózuma a hidraulikával működtetett, egymástól eltolható szintekre osztott nézőtér, ami konferenciateremmé, vagy akár bálteremmé is alakítható. Ezáltal tökéletes rendezvényhelyszín is étteremmel és kávézóval kiegészülve.

 

1133 Budapest, Kárpát u. 23.

Telefon: +36 1 222 5254, http://www.ramcolosseum.hu/

 

 

MU SZÍNHÁZ

 

Zene, tánc, színház

A MU egy kontinens. A MU Színház egy lassan két évtizede működő befogadó színház a kortárs kultúra jegyében. A MU ad otthont a Szputnyik Hajózási Társaságnak, a MU Labnak, és a MU Terminál Kortárs Táncműhelynek. Itt mindenkinek van helye, aki újra- és újragondolja a modern művészetet. Az épületben színházterem, stúdió, próbaterem, galéria és egy kávézó működik napi frissítéssel.

 

 

1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.

Telefon: +36 1 209 4014, http://www.mu.hu/

 Eseménynaptár

november
HKSZCSPSZV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szállásfoglalás Budapesten

Jegyvásárlás online

Fesztivál, színház és minden más!
Jegyvásárlás »

Autóbérlés
Béreljen autót partnereinktől
Látogasson meg minket
   
Iratkozzon fel angol nyelvű hírlevelünkre

Your name: *
Email: *

Időjárás előrejelzés
Keresés

  Közzéteteli kötelezettség  |  Oldaltérkép