Nyitólap  |  Kapcsolat  |  Szakmai oldalak  |  Sajtószoba  
  HU  |  EN  |  DE        
|||    Sport    ||
    Futás    |    Uszodák    |    Kerékpár    |    Tenisz    |    Squash    |    Lovaglás    |    Golf    |    Fitness    |    Téli sportok    
    F?oldal        Sport    
Sí- és korcsolyapályák


Normafa sípálya

 

A Normafa a Budai hegyvidék egyik híresen szép pontja, a budapestiek kedvenc kirándulóhelye. A Szabadság-hegy legmagasabb pontján, 477 m magasan igen szép kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre.

1971-ben készült el a Kis-Normafa lesiklópályáján az első elektromos meghajtású drótköteles sífelvonó, amely ma már nem üzemel, ahogyan az egykori két síugró sánc is már csupán történelem. A felvonó már sok éve nem üzemel, és nem is tervezik a felújítását, pedig egykor óránként több száz embert szállított fel a - nem túl hosszú - lesiklópálya tetejére. Annak ellenére, hogy a lesiklás után csak emberi erővel lehet visszajutni a hegyre, a havas hónapokban síelők, szánkósok és snowboardosok lepik el a Normafa lejtőit. Itt tartja hétvégeken edzéseit több síiskola, melyek a közelben műanyag pályákkal is rendelkeznek, ahol a gyerekek a hószegény napokban is tanulhatnak síelni. A Normafa parkolójának közelében található a Pilisi Parkerdő tulajdonában lévő Síház, ahol melegedő, sítároló és büfé (hétvégeken menüvel) várja a pihenni vágyókat.
Megközelíthetőség: a Széll Kálmán térről induló 21-es busszal, továbbá a Fogaskerekű vasúttal Városmajor végállomásról.

 

Budapest földrajzi adottságai miatt ugyan nem bővelkedik a síelési lehetőségekben, de 1-2 óra autóútnyi távolságra egyre nagyobb számban várják a síelőket egyre színvonalasabb sípályák a magyar középhegységekben. A fővároshoz legközelebb a Pilis pályái fekszenek, ezek közül Dobogókő és a visegrádi Nagyvillám sípálya a legkedveltebbek. A Börzönyben megfelelő időjárási körülmények esetén a Nagyhideghegy, illetve Zebegény várják a vendégeket, míg a Bakonyban az eplényi Nordica Síaréna vonzz egyre több látogatót. A Mátrában Galyatető és Kékestető, valamint a Mátraszentistván Sípark is csak másfél órára van Budapesttől, végezetül a Bükk fennsíkján Bánkút is kiváló terepet kínál. Valamennyi helyszín a síszezonon kívül is páratlan szép kirándulóhely, ahol a természet, a kerékpározás és a túrázás barátai is megtalálják a számításukat.

 

Oktató sípályák budapesten


FOGARASI SÍISKOLA

A síiskola három budapesti helyszínen várja a síelni tanulókat 3,5 éves kortól, a téli síelés mellett tavaszi és nyári programokat is szerveznek.


ÓBUDA
Cím: 1037 Budapest, Farkastorki út 23.
Megközelíthetőség: 137-es és 237-es buszokkal a Zúzmara utcai megállóig, onnan néhány perc gyalog a sípálya.

MÁRTON-HEGY

Cím: 1121 Budapest, Költő u. 38.
Megközelíthetőség: gyermekvasúttal a Svábhegyig, illetve a Széll Kálmán térről induló 21-es busszal, továbbá a Fogaskerekű vasúttal Városmajor végállomásról, ahonnan tíz perc gyalogútra található a pazar kilátással rendelkező pálya.

ZUGLÓ

Cím:  1146 Budapest, Egressy u. 178/g.
Megközelíthetőség: 77-es és 82-es buszokkal az Egressy út - Vezér utca sarkánál lévő megállónál leszállni és máris ott vagyunk a pályán.

 

PASARÉTI SÍISKOLA

A Vasas Pasaréti Sportcentrum területén található műanyag pálya és az ott dolgozó csapat télen-nyáron várja vendégeit.

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 11-13. (bejárat a Radna u. felől)

Megközelíthetőség: 5-ös busszal a Vasas sportpályánál kell közvetlenül leszállni, de a 22, 91, 222 buszok Szent János kórház megállója sincs messze.

 

4 SEASONS SÍISKOLA

Pestszentlőrincen, a Bókay-kertben várja egész évben a tanulni, gyakorolni vágyókat az iskola.

Cím: 1181 Budapest, Szélmalom u. 33.

Megközelíthetőség: 36, 93, 136E buszok a pálya közelében állnak meg, de az 50-es villamos Thököly úti megállója is csak öt perc séta.

 

FREERIDE CLUB

Az M1-M7 kivezető szakasza mellett, a XI. kerületben található a műanyag oktatópálya.

Cím: 1112 Budapest, Örsöddűlő út (bejárat a Vöcsök u. felől)

Megközelíthetőség: 40, 240, 240E buszok Rupphegyi úti megállója.

 

NYITOTT KORCSOLYapályák

 

Városligeti műjégpálya

Budapest emblematikus helyszíne, egyben legrégibb jégpályájája. A pálya története több mint száz évre nyúlik vissza, itt rendezték például az első magyar korcsolyaversenyt. Az idők során több átalakításon ment keresztül, ma 12.000 négyzetméteres felszínével nem csupán Európában a legnagyobb, hanem – a Hősök tere és a Vajdahunyad vára közvetlen szomszédjaként – talán a legszebb fedetlen jégpályának is számít. Nem véletlenül lett a romantikus találkozók kedvelt helyszíne. A neonvilágítású, zárt jégcsarnokoktól idegenkedőkre üdítően hathat a szabad ég alatti korcsolyázás, melyre napi két turnusban van lehetőség. A nagyszabású rekonstrukció befejeztével a tavaszi-nyári időszakban a csónakázó tó kárpótolja a jeget hiányoló közönséget.

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Megközelíthetőség: földalattival a Hősök teréig, továbbá a 30-as és 30A jelű busz is néhány száz méterre a műjégpályától áll meg, akárcsak a 70-es, 75-ös és 79-es troli.

 

Westend Jégterasz

A  Nyugati téri WestEnd bevásárlóközpont tetején üzemelő fedetlen Jégterasz elsősorban a fiatalok kedvence. A jégfelület 2.200 négyzetméteres, így csak komolyabb tömeg esetén lehet kényelmetlenségtől tartani. Napi háromszor, 4 órás turnusokban nyit ki, az esti turnusok közül a pénteki és a szombati jégdiszkóként működik. A tetőn a pálya mellett található két jégbár, egy hokibolt, valamint lehet korcsolyát bérelni és éleztetni is.

Cím: WestEnd City Center, Millennium tetőkert, Váci út 1–3.

Megközelíthetőség: a 3-as metróval, a 4-es és a 6-os villamossal, a 6-os, 26-os, 91-es, 191-es és City-buszokkal, valamint a 72-es és a 73-as trolibusszal a Nyugati téri megállóig, ahonnan egy laza sétával ott lehetünk a WestEnd tetején található jégpályánál. A bevásárló centrum Ferdinánd híd felőli bejárata a Lehel térhez esik közel, ahol a 14-es villamos közlekedik valamint a 133-as busz, innen a jégcentrum ugyancsak könnyedén elérhető.

 

Széna tér

A Buda egyik közlekedési csomópontja közelében létrehozott pálya a Széna téri buszpályaudvar és a régi városfal között található. A sátorral fedett korcsolyapálya két éve télen nyitott ki először, azóta a téli szezonban reggel 7-től este 12-ig látogatható. A jégpálya ez idő alatt bérelhető rendezvényekre, edzésekre, jégkorongmérkőzésekre, a szabadon maradt időpontokban pedig bárki használhatja. A közönségjég időpontja nem kötött, de az aktuális programról érdemes a pálya weboldalán, illetve a pálya előtt kifüggesztett hirdetőtáblán tájékozódni. Természetesen büfé, korcsolyakölcsönző és élező is üzemel a sátor mellett.

Cím: A jégpálya a II. kerületben, a Margit körút, Bakfark utca és Varsányi Irén utca által határolt területen helyezkedik el.

Megközelíthetőség: 4-6-os, 18-as, 61-es, 59-es villamosokkal, a 2-es metróval, az 5-ös, 16-os, 22-es, 39-es, 91-es, 102-es, 116-os, 122-es, 128-as, 129-es 139-es, 149-es, 155-ös, 156-os buszokkal a Széll Kálmán térig kell utazni, amelynek tőszomszédságában található a jégpálya.

 

Jégcsarnokok

 

Pesterzsébeti Jégcsarnok

A legfiatalabb pálya, a Pesterzsébeti Jégcsarnok a belvárostól kissé távolabb, a Gubacsi lakótelepen várja vendégeit. A korszerű, tágas létesítmény meglehetősen szolid árakkal dolgozik és nem utolsó sorban jelenleg a Ferencvárosi TC jégkorongozóinak is otthona. A jégcsarnok legnagyobb előnye, hogy belépőnkkel a megszokott kétórás turnusok helyett az aznapi közönségkorcsolya teljes időtartamát kihasználhatjuk, ha pedig elfáradunk, kifújhatjuk magunkat a két büfé egyikében.

Cím: 1201 Budapest, Zodony utca 1.

Megközelíthetőség:  a Ráckevére induló hévvel Pesterzsébetig, majd a hévről leszállva a híd alatt átmegyünk zebrán a túloldalra, majd az aluljárón keresztül tovább.  A  Soroksári út felől  a vasútállomás aluljáróján keresztül a 66, piros 66 és 166 számú buszokkal, míg a Gubacsi híd felől a 48, 51, 19, 59 23 és piros 23 számú buszokkal közelíthető meg a sportcentrum.

 

Megyeri úti jégcsarnok

Az Újpest futballstadionja közvetlen szomszédságában található a csarnok, mely az UTE jégkorong csapatainak otthona. A stadion jegét csak hétvégén veheti igénybe a közönség, a közönségjég ideje alatt, szombaton és vasárnap 15-17 óráig sokan látogatják a pályát. Ilyenkor is nyitva tart a büfé, a kölcsönző és az élező, sőt pihenésként csocsózni is lehet.

Cím: 1044 Budapest, Megyeri út 13.

Megközelíthetőség: A belvárosból legegyszerűbben úgy közelíthetjük meg, ha hármas metróval eljutunk Újpest Központig, majd ott felszállunk a 96-os buszra, ami a stadiontól 100 méterre tesz le bennünket.  Utazhatunk továbbá  a 3-as metróval  Újpest-Városközpont végállomásig, majd a 30-as, vagy a 104-es busszal a Baross utcai megállóig, a 196-os busszal a Megyeri úti megállóig, vagy a 147-es busszal a Mildenberger utcáig, míg  a 122-es busz a sporttelep előtt áll meg.

 

Jégpalota - Icecenter

Szintén a IV. kerületben, Káposztásmegyeren található a létesítmény, két nemzetközi szabványméretnek megfelelő jégpályával rendelkezik, melyek télen-nyáron várják a sportolni vágyókat. A csarnok kivételes adottságai és akusztikája miatt alkalmas színházi rendezvények, jégcirkusz, jégrevü, jégdiszkó, exkluzív rendezvények, céges partik, konferenciák, komoly- és könnyűzenei  koncertek, pop-rock bulik lebonyolítására - egy időben száraz és jeges rendezvényeket is le tudnak bonyolítani. Színvonalát jól mutatja, hogy nem csak a Budapest Stars jégkorongozói játszanak itt, de a hazai jégkorong szövetség módszertani központja is itt kapott helyet. A Papp László Budapest Sportaréna mellett a magyar jégkorong válogatottak budapesti mérkőzéseinek is ez a helyszíne. Az épületben büfék, üzletek, élező és kölcsönző, valamint jegyiroda is a nagyközönség rendelkezésére állnak.

Cím: 1046 Budapest, Homoktövis u. 1.

Megközelíthetőség: A 3-as (kék) metró Lehet téri megállójánál kell a 14-es villamosra felszállni, mely a csarnok előtt tesz le.

 

BHG Műjégpálya

Újbudán, a BHG jégpályán közönség korcsolyázásra pénteken, szombaton és vasárnap van lehetőség. Ezeken a napokon az egyéb rendezvények függvényében hirdetnek meg időpontokat, amiről weboldalukon nyújtanak minden héten tájékoztatást. A szombati és a vasárnapi közönségjég beosztások általában két részletben valósulnak meg, kétszer 2 és fél óra áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére.

Cím: 1117 Budapest, Sopron út 19.

Megközelíthetőség: 18, 41 és 47 villamosok Hauszmann Alajos utcai megállójától egy perc séta.

 

 

További hasznos információk:Eseménynaptár

november
HKSZCSPSZV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szállásfoglalás Budapesten

Jegyvásárlás online

Fesztivál, színház és minden más!
Jegyvásárlás »

Autóbérlés
Béreljen autót partnereinktől
Látogasson meg minket
   
Iratkozzon fel angol nyelvű hírlevelünkre

Your name: *
Email: *

Időjárás előrejelzés
Keresés

  Közzéteteli kötelezettség  |  Oldaltérkép