Nyitólap  |  Kapcsolat  |  Szakmai oldalak  |  Sajtószoba  
  HU  |  EN  |  DE        
|||    Sport    ||
    Futás    |    Uszodák    |    Kerékpár    |    Tenisz    |    Squash    |    Lovaglás    |    Golf    |    Fitness    |    Téli sportok    
    F?oldal        Sport    
Lovaglás


Nemzeti Lovarda

A legismertebb honi lovardában a bérlovaglások mellett 1988-tól beindult az állatorvostan-hallgatók lovas-szakmai elméleti és gyakorlati oktatása, valamint a lóval kapcsolatos szakterületeken a posztgraduális képzés. A telepen 1989-ben kezdődött meg a középfokú oktatás, lóápolók képzésével, és kialakításra került egy anyagforgalmi és szaporodásbiológiai labor, majd megkezdte működését a fedeztető állomás. 1999-ben az országban elsőként elindult a lovas túravezetők és mezőgazdasági- és patkolókovácsok képzése, valamint átadták a kis fedett lovardát, istállóval és terápiás oktató központtal. 2001-től a belovaglók szakképzése is beindult. A népi nyelvezet által Tattersallnak nevezett Nemzeti Lovardában többek közt futószáras oktatás is zajlik, e mellett elegáns bértartásra is mód nyílik.

Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 7.
Megközelíthetőség: a 2-es metróval, valamint a 7-es, 173-as busszal a Keleti pályaudvarig, onnan gyalog néhány percre található a létesítmény.

 

Pasaréti Honvéd Lovarda

A futószár oktatásra jelentkezők igény szerint rövid, pár perces szintfelmérőn vehet részt. A lovas oktatások fix időpontokban edző vezetésével vehetők igénybe a hét minden napján – tavasztól őszig a nyitott, télen a fedett lovardákban.
Cím: 1026 Budapest, Hidász utca 2/b.
Megközelíthetőség: A lovarda a 105-ös busszal és a 61-es villamossal közelíthető meg legkönnyebben, az autóval érkezők a Pasaréti úton juthatnak el a létesítményhez.

 

Petneházy Lovascentrum

Az Adyligetben található elegáns létesítményben két homokos talajú pálya, továbbá akadálypark várja a lovassport szerelmeseit. A Huszárcsárda égisze alatt működő centrum a "város felett" hétvégenként pónilovaglással várja a gyermekes családokat.
Cím: 1029 Budapest (Adyliget), Feketefej u. 2.
Megközelíthetőség: a 63/A jelű busszal érjük el a lovas centrumot.


Airport Ranch

A Rákoshegyen található Airport Ranch távol esik a főváros zajától, így eleve ideális a tereplovaglásra. Ezen kívül lovas oktatás, túrák és lovas táborok szervezése is zajlik a XVII. kerületi lovardában.
Cím: 1174 Budapest, Erdő utca vége
Megközelíthetőség: a 98-as busszal Kőbánya Kispestről indulva a Ferihegyi útnál kell leszállni, a Ferihegyi útról nyílik az Erdő utca. 168-as busszal az Örs vezér térről a Kerülő utcánál kell leszállni, majd a Ferihegyi útról jutunk el az Erdő utcáig. A két buszmegállótól egyaránt 15 perc séta a lovarda.

Akadémia Lovasiskola

A XVII. kerületben, egy erdő közepén található a lovas iskola, ahol gazdag programokat, például lovas oktatást, póni lovaglást és tereplovaglást kínálnak a szervezők.
Cím: 1174 Budapest, Régivám köz 37-40. (volt 526. sor)
Megközelíthetőség: az Örs vezér térről (168E jelű busszal az 526. sor buszmegállóig), Kőbánya Kispestről (68-as busszal 525. téri megállóig) és Újpalotáról (46-os busszal: Újmajor utcai megállóig) egyaránt megközelíthető a létesítmény.

 

Mega Farm Lovarda

Minden évszakban jól megközelíthető létesítmény, hiszen a lovardáig aszfaltos út vezet. A lovas oktatáshoz, a lovas túrákhoz 11 boxos istálló, 3 nagy karám, egy nagy homokos pálya és télen (november - május) fedett lovarda áll rendelkezésre.
Cím: 1173 Budapest, Pesti út 474.
Megközelíthetőség: autóval az M0 lehajtónál (31-es út), illetve a 162-es busszal lehet eljutni a lovardához.

 

Árgyélus Lovasudvar

Az ugyancsak a XVII. kerületben található létesítményben a bérlovaglás, a tereplovaglás mellett gyógyhatású lovaglásra is mód nyílik.
Cím: 174 Budapest, Orgoványi utca 19.
Megközelíthetőség: Kőbánya-Kispest metrómegállótól a 98-as busszal az Orgoványi utca megállóig. 198-as busszal szintén az Orgoványi utcáig utazni, ahonnan néhány perc alatt elérhető a lovarda.

 

Berri Lovarda

A XVII. kerületben, Rákoscsabán várja látogatóit ez a barátságos, családias hangulatú lovarda, ahol horgász tó is része a több hektáros komplexumnak.
Cím: 1174 Budapest, Kis-károshíd utca 25.
Megközelíthetőség: gépkocsival a 0-ás körgyűrűről vagy tömegközlekedési eszközzel, a 198-as busszal jutunk el a rákoscsabai lovas klubhoz.

 

Tétényi Dunapart Lovarda

Budán, a kellemes környezetben található tétényi lovardában vállalják lovak bértartását, lovas oktatást és a pályavilágításnak köszönhetően az esti órákban is lóra pattanhat bárki. 

Cím: Bp, XXII. kerület, Dunapart utca
Megközelíthetőség: a Nagytétényi útról a Kolozsvári úton, a Duna-partig menve, majd balra kell fordulni és kb. 300 méterre található a lovarda A 33-as busszal is elérhető, a Dózsa György úti megállónál kell leszállni és 15 perc sétával lehet a 6.sz. főút alatt áthaladva a lovardába jutni. Kocsival célszerűbb a Nagytétényi úton érkezni.

 

Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület

Idestova tíz éve alakították meg a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesületet, illetve egy saját lovas helyszín üzemeltetésébe kezdtek. A soroksári lovardában lehetőség nyílik a gyógypedagógiai lovaglásra és a hippoterápia feltételeinek biztosítására a fogyatékkal élők számára. Hasonlóan fontos célja az egyesületnek, hogy a lovaglást, mint sportjellegű és szabadidő eltöltési lehetőséget alkalmazzák az egészségmegőrzésben.
A lovarda címe: Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar, Kísérleti Üzeme és Tangazdasága, 1238 Budapest, Tangazdasághoz vezető út, Péteri-major.

Megközelíthetőség: Autóval a Grassalkovich útról (5-ös út) a Vecsési útra fordulva 1 km-t kell megtenni.

 

További lovas információk:Eseménynaptár

november
HKSZCSPSZV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szállásfoglalás Budapesten

Jegyvásárlás online

Fesztivál, színház és minden más!
Jegyvásárlás »

Autóbérlés
Béreljen autót partnereinktől
Látogasson meg minket
   
Iratkozzon fel angol nyelvű hírlevelünkre

Your name: *
Email: *

Időjárás előrejelzés
Keresés

  Közzéteteli kötelezettség  |  Oldaltérkép