Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság     
HU  |  EN  |  DETOP 10

TOP 10

Budapesten a római kor emlékhelyei, a ma is használatos török fürdők, a gótika, a barokk örökségei, a szecessziós és a Bauhaus építészeti emlékek szinte egymás mellett találhatók meg. Két UNESCO- ilágörökségi helyszínnel is büszkélkedhet a város: a Dunaparti látkép 1987, az Andrássy út 2002 óta.
Városi Túrák

Városi Túrák

Budapest elég nagy ahhoz, hogy a kötelező programokon kívül időt hagyjunk a tematikus programokra is, bőven marad még felfedeznivaló. Speciális sétaútvonalakkal, városrészek bemutatására vállalkozó túrákkal vagy akár riksás kirándulással is bővíthetjük ismereteinket, miközben remekül szórakozhatunk.
Múzeumok

Múzeumok

Az állandó tárlatok és az időszaki kiállítások, az egyedi gyűjtemények és a speciális tematikájú galériák közötti választásban segít összeállításunk. Budapesten töltött napjaink mindegyikébe érdemes betervezni egy-egy művészeti programot, hiszen pezsgő kortárs galériák és nagy múltú európai művészeti központok várják a látogatókat.
Galériák

Galériák

A világ legdrágábban eladott magyar festménye egy 2006-os, budapesti Kieselbach-árverésen Csontváry Kosztka Tivadar A szerelmesek találkozása (Randevú) című képe volt. 230 millió forintért talált vevőre. Ám komolyabb műkincspiaci szándékok nélkül is érdemes betérni a kisebb galériákba, hiszen a legváltozatosabb kínálatú és tematikájú kiállítóhelyeken izgalmas műalkotásokat találhatunk.
Egyedi kiállítóhelyek

Egyedi kiállítóhelyek

Titkos katonai atombunker és kórház, keleti kincsek, fotóritkaságok, vagy épp természettudomány játékos formában - mind egyaránt szerepel különlegességeket bemutató összeállításunkban. Meglepő és izgalmas megoldások azoknak, akik néha szívesen letérnek a bevált útvonalakról.
Zene, tánc, színház

Zene, tánc, színház

A pezsgő kulturális életéről is ismert Budapesten bőséggel válogathatunk a koncertek, kiállítások, táncelőadások között. A múzeumok közül több is büszkélkedhet több százezres látogatottsággal, köszönhetően az izgalmas tárlatoknak, a nemzetközi összefogásban megvalósított kiállításoknak.
Tematika

Tematika

A Budapest Világörökségéért Alapítvány kezdeményezésére számos évforduló rendkívüli egybeesése alapján a 2012-es évet a Világörökség Évévé nyilvánították. Azonban idén más jeles esemény is okot ad kulturális örökségünkre emlékezni, ugyanis idén ünnepeljük Örkény István születésének 100. évfordulóját. Az évforduló programjainak szervezéséért a Hungarofest Nonprofit Kft. felel.
Jegyirodák és rendelés

Jegyirodák és rendelés

- TURISTA INFORMÁCIÓS PONT BELVÁROS – DEÁK TÉR
- BUDAPEST INFORMÁCIÓS PONT – SÜTŐ UTCA 2.

- KULTURINFO JEGYIRODA
- HUNGÁRIA KONCERTEK IRODÁJA
Városnézés

Városnézés

Ha csak ötletszerűen sétálunk a városban, akkor is számos olyan épület, városrész mellett haladunk el, amelyeknek mind megvan a maga története, különleges hangulata. A következő oldalakon olyan sétákat, túrákat kínálunk, amelyek az ismert nevezetességektől az egyedi, esetenként meghökkentő megoldásokig igyekszik a várost felfedezni szándékozók segítségére.
Templomok, emlékhelyek

Templomok, emlékhelyek

Az ókortól napjainkig tartó túrán vehetünk részt, ha fölkeresünk néhányat a főváros római kori emlékhelyei, templomai és egyházi épületei közül. Világvallások és az építészet csodás találkozása.
Gyerekekkel

Gyerekekkel

Budapesten remekül szórakozhatunk a kisebbekkel, hiszen kiállítások, bábszínház, parkok várnak rájuk. Korosztályos választások kicsiknek és nagyoknak, hogy a család minden tagja számára élmény legyen a budapesti látogatás.

Karácsonyi vásár 2014

A photo posted by BFTK Nonprofit Kft. (@bftkbudapestifesztivalkozpont) on