Nyitólap  |  Kapcsolat  |  Szakmai oldalak  |  Sajtószoba  
  DE  |  EN  |  HU        
|||||||
Tajvantól Svédországig – érdekességek a CAFe-n
Október 9-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben az Amadinda és a tajvani Ju Percussion adja majd a ritmust. A két ütőegyüttes fergeteges műsorában három magyarországi bemutató is szerepel: Stravinsky művei mellett Chang Chiung-Ying: Solar Myth, Ginastera: Cantata para América Mágica című darabja és George Antheil legjelentősebb műve, az experimentális filmművészet alapművévé vált Ballet mécanique.
Sztár muzsikusok találkozója a CAFe Budapest hangversenyén
Ismerte-e Mao Ce-tung a foxtrott alaplépéseit? Hatottak-e a szláv táncok az amerikai minimalizmusra? Miért épp egy csellóverseny lett Hindemith első, amerikai emigrációban komponált darabja? És milyen volt a Bostoni Szimfonikusok rézfúvós szekciója az 1940-es években? Ezekre a kérdésre is választ ad Gilbert Varga, Várdai István és a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában.
A BFTK Nonprofit Kft. nyílt pályázatot hirdet a 16. Budapesti Karácsonyi Vásáron való részvételre
A BFTK Nonprofit Kft. nyílt pályázatot hirdet a 2014. november 28. – 2014. december 24. között tartandó 16. Budapesti Karácsonyi Vásáron való részvételre kézművesek, népművészek, iparművészek, innovatív kézműves alkotók és kézműves élelmiszert készítők részére. Kiíró szervezet: BFTK Nonprofit Kft.
Indiai zenei est a CAFe Budapest keretében
A CAFe Budapest keretében a Fonóban remek kortárs indiai este lesz: Az indo-jazzt játszó, Lantos Zoltán hegedűs remek kortárs zenészekből álló Samsara Ouartetje ad randevút a Londonban élő kiváló indiai hegedűvésznőnek, Jyotsna Srikanth-nak, aki az indiai karnatikus zenei hagyomány (indiai klasszikus zenei irányzat) egyik legelismertebb képviselője Európában.
Ingyenes programok a Városháza parkban
Az egykori bazársor helyén kialakított Városháza Park – hónapról hónapra kulturális és gasztronómiai programoknak adva helyet – mára Budapest egyik legmozgalmasabb, legváltozékonyabb közterévé vált. A CAFe Budapest idején is élénk lesz itt a forgalom, koncert, kabaré, irodalmi műsorok kelnek versenyre a körúti zsivajjal.
Magyar díjazott a Nemzetközi Operaversenyben
A 2001-ben alapított nemzetközi operaénekes verseny, a 14. Competizione dell` Opera középdöntőjét és a finálét idén Linzben rendezték meg, itt megosztott harmadik díjat ítélt a zsűri Haja Zsoltnak. Az elődöntőt Budapesten, a Magyar Állami Operaházban tartották.
Wellness részleggel bővült a Rudas Gyógyfürdő
Új élményfürdőt alakítottak ki a Rudas Gyógyfürdőben, amely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez, a részleg péntek reggel óta fogadja a vendégeket.
Látogatás a művészet bölcsőjében
Ötödik alkalommal rendezik meg Nyitott Műtermek Délutánját, amely ezúttal – a CAFe Budapest Kortárs művészeti Fesztivál keretében – a művésszé válás bölcsőjébe, a Magyar Képzőművészeti Egyetemre invitálja az érdeklődőket.
Múzeumok őszi fesztiválja - Több mint 1700 program hat héten át
Országszerte 168 múzeumban több mint 1700 program várja a látogatókat a Múzeumok őszi fesztiválján szeptember 29. és november 9. között. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum megbízott főigazgatója a fesztivál programjai közül felhívta a figyelmet többek között a tanárok éjszakájára, a nagy rajzolásra és az utazó múzeumokra.
Hobo 70 - születésnapi programsorozat a Nemzeti Színházban
Hét estből álló programsorozat kezdődik októberben Földes László Hobo 70. születésnapja alkalmából a Nemzeti Színházban; az előadásokra Hobo-bérletet vásárolhat a közönség.
első < 1  2  3  4  5  6  7  8  ...  19  20  21  22  23  24  25  26 > következő


Eseménynaptár

szeptember
HKSZCSPSZV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Szállásfoglalás Budapesten

Jegyvásárlás online

Fesztivál, színház és minden más!
Jegyvásárlás »

Autóbérlés
Béreljen autót partnereinktől
Látogasson meg minket
   
Iratkozzon fel angol nyelvű hírlevelünkre

Your name: *
Email: *

Időjárás előrejelzés
Keresés

Legenda

  Közzéteteli kötelezettség  |  Oldaltérkép