Nyitólap  |  Kapcsolat  |  Szakmai oldalak  |  Sajtószoba  
  HU  |  DE  |  EN        
|    Kultúra    ||||
    Múzeumok    |    Galériák    |    Egyedi kiállítóhelyek    |    Zene, tánc, színház    |    Tematika    |    Szeretem Budapestet    
    F?oldal        Kultúra    
Egyedi kiállítóhelyek


 CSODÁK PALOTÁJA

 

Egyedi kiállítóhelyek

Gyerekkel kötelező! A Csodák Palotájában nincs korhatár. Akik szeretik, ha lenyűgözik őket, odavannak a természettudományokért, vagy csak szeretnek időről időre úgy rácsodálkozni a világra, mint egy gyerek, azoknak a Csodák Palotájában, azon belül pedig az Öveges teremben a helyük. Izgalom és élvezet, avagy csodák a mindennapokból a Millenáris Parkban.

 

 

 

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43..

Telefon: + 36 1 336 4044, http://www.csodakpalotaja.hu/

 

 

MEMENTO PARK – SZOBORPARK

 

Egyedi kiállítóhelyek

A Budapest köztereiről politikai okokból eltávolított köztéri szobrok gyűjteménye. A „Magyar-szovjet barátság” és a „Felszabadulás” emlékművei, a Vörös Hadsereg katonáinak szobrai, Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenko kapitány, Kun Béla és a kommunista világ sok másik hősének emlékműve. Dísztribün és Sztálin csizmái. Trabant, Retró Ajándékbolt, fotókiállítás és filmvetítés.

 

 

1223 Budapest, Balatoni út-Szabadkai utca

Telefon: +36 1 424 7500, http://www.mementopark.hu/

 

 

Bartók Béla Emlékház

 

Egyedi kiállítóhelyek

A budai zöldövezet egyik leghangulatosabb szegletében láthatók a zeneszerző bútorai, személyes tárgyai, zongorája és különböző gyűjteményei egy szecessziós villában berendezett kiállításon. A 30-as évek derekán Bartók Béla éppen itt, a külvilág zajaitól eredetileg még párnázott ajtóval is óvott, piciny emeleti dolgozószobájában vetette papírra remekműveinek egész sorát.

 

 

1025 Budapest, Csalán út 29.

Telefon: +36 1 394 2100, http://www.bartokmuseum.hu/

 

 

Sziklakórház – Titkos Katonai Kórház és Atombunker

 

Egyedi kiállítóhelyek

A korábban szigorúan titkos kórház és atombunker ma viaszfigurákkal és korabeli berendezési tárgyakkal felszerelt múzeum. A létesítmény, akárcsak a Labirintus, a Várhegy édesvízi mészkövében épült ki évek során. Orvostanhallgatóknak, és a XX. század történelme iránt érdeklődőknek kifejezetten ajánlott.

 

 

 

1012 Budapest, Lovas út 4/c.

Telefon: +36 70 701 0101, http://www.sziklakorhaz.hu/

 

 

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

 

Egyedi kiállítóhelyek

A ma  klasszikus és kortárs fotográfiai kiállítások helyszíneként szolgáló, Európában egyedülálló műemlék-épület, eredetileg Mai Manó császári és királyi udvari fényképész műteremháza. Mai Manó fényképészmester, szakíró, a  maga korában a gyermekfényképezés egyik legjobb hazai képviselője volt.

 

 

 

 

1065 Budapest, Nagymező u. 20.

Telefon: +36 1 473 2666, http://www.maimano.hu/

 

 

HOPP FERENC KELET-ÁZSIAI művészeti MÚZEUm

 Egyedi kiállítóhelyek

A varázslatos és titokzatos Kelet műkincseinek szerelmesei három kiállítóhelyen. egy igazi "Keleti Aranyháromszögben" gyönyörködhetnek a gazdag gyűjteményekben. Az első a Hopp Ferenc Kelet Ázsiai Művészeti Múzeum. A múzeum több mint húszezer olyan tárgyat őriz, ami az indiai, koreai, vietnámi, indonéziai és az iszlám kultúrához kapcsolódik. Mindemellett két nagy gyűjteménnyel is rendelkezik a kínai és a japán kultúrából, könyvtára pedig több mint húszezer kötetet foglal magában.

 


1062 Budapest, Andrássy út 103.

Telefon: + 36 1 322 8476, http://www.hoppmuzeum.hu/

 


RÁTH GYÖRGY MÚZEUM

 

Egyedi kiállítóhelyek

A második a Ráth György Múzem, mely a kelet-ázsiai, ill. indiai művészetekkel, és az azokat gyűjtő, kutató magyar tudósok, műkedvelők életének bemutatásával foglalkozik. Állandó kiállításával azon gyűjtőknek állít emléket, akik a keleti országok muzeális gyűjteményét munkásságukkal gyarapították.

 

 

 

 

1068 Budapest, Városligeti fasor 12.

Telefon: +36 1 342 3916, http://www.hoppmuzeum.hu/

 

 

DÉLKELET-ÁZSIAI ARANYMÚZEUM

 

Egyedi kiállítóhelyek

A két, régóta látogatható kelet-ázsiai múzeum közelében nyílt meg tavaly a hazai kulturális élet új gyöngyszeme. Zelnik István világszinten egyedülálló magángyűjteménye Délkelet-Ázsia hihetetlenül gazdag kultúráját mutatja be. A múzeumban a mai Délkelet-Ázsia 11 államának területéről, az ókortól a 20. századig mintegy ezer műalkotás kap helyet, melyek nagy része aranytárgy. A gyűjtemény fő erősségeit a tyam, a khmer, a jávai és a törzsi kultúrák arany és ezüst tárgyai jelentik. Jelentősek a buddhizmushoz, ill. a hindu hitvilághoz kapcsolódó vallási tárgyak és szobrok is.

 

1062 Budapest, Andrássy út 110.

Telefon: +36 1 482 3190, http://www.aranymuzeum.eu/

 Eseménynaptár

november
HKSZCSPSZV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szállásfoglalás Budapesten

Jegyvásárlás online

Fesztivál, színház és minden más!
Jegyvásárlás »

Autóbérlés
Béreljen autót partnereinktől
Látogasson meg minket
   
Iratkozzon fel angol nyelvű hírlevelünkre

Your name: *
Email: *

Időjárás előrejelzés
Keresés

  Közzéteteli kötelezettség  |  Oldaltérkép